Na kombuchę, popularny w ostatnich latach napój na bazie sfermentowanej herbaty, trzeba bardzo uważać. Ma niewątpliwie prozdrowotne adekwatności, ale także bardzo niskie pH, dużo fluoru i może zawierać więcej alkoholu niż piwo – mówi badaczka Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Badania nad kombuchą prowadzi dr hab. Karolina Jakubczyk z Zakładu z Zakładu Żywienia Człowieka i Metabolomiki...
- Strona główna
- Edukacja
- Uwaga na kombuchę
Powiązane
Koniec roku szkolnego. "To był rok pełen zmian"
3 godzin temu
Wakacje – czas start!
3 godzin temu
Zapis historii klimatu
4 godzin temu
Polecane
19 seniorów, którzy rozbili bank swoim poczuciem humoru
1 godzina temu
Tusk ostrzega po wyroku ws. wyborów. Padły ostre słowa
3 godzin temu
Słońce, morze i… joga - SALUTE THE SUN YOGA FESTIVAL
3 godzin temu